All mock tests are FREE till 31 December — register to save your progress
Paper 1 · UNIT 07

Data Interpretation – Previous Year Questions

185 questions from past UGC NET Paper 1 papers, each with the correct answer. Open any question for its explanation.

Topic-wise mock tests

  1. What is the difference between the total number of students who appeared and the total number who passed from Zone-K in all six years taken together?
    Answer: D. 2090 Paper 1 · 1 October 2020 Morning
  2. What is the average number of students who passed from all four zones in the year 2015?
    Answer: B. 529 Paper 1 · 1 October 2020 Morning
  3. For which zone is the percentage of students who passed, out of those who appeared, the minimum in the year 2019?
    Answer: B. L Paper 1 · 1 October 2020 Morning
  4. What is the ratio of the number of students who passed from Zone-K in 2017 to that in 2018?
    Answer: C. 5 : 7 Paper 1 · 1 October 2020 Morning
  5. The total number of students who passed from Zone-M in all six years together is approximately what percentage of the total number who appeared from Zone-M in all six years?
    Answer: C. 60% Paper 1 · 1 October 2020 Morning
  6. The average number of students studying in all the five colleges (P–T) in the year 2018 is
    Answer: B. 3188 Paper 1 · 11 October 2022 Evening
  7. The number of students studying in College Q till 2020 is
    Answer: C. 3090 Paper 1 · 11 October 2022 Evening
  8. The number of students leaving is approximately ----- % of the number of students taking admission in College Q from the year 2016 to 2021.
    Answer: C. 39 Paper 1 · 11 October 2022 Evening
  9. If M and N represent the number of the students admitted in college S and Q from 2017 to 2021 respectively, then M − N =
    Answer: A. 830 Paper 1 · 11 October 2022 Evening
  10. The percentage increase in the number of students studying in 2021 to that in 2016 is maximum for the college
    Answer: D. R Paper 1 · 11 October 2022 Evening
  11. In which stream the number of admitted students is highest?
    Answer: B. Science Paper 1 · 11 October 2022 Morning
  12. What is the percentage of vacant seats?
    Answer: D. 16.67 Paper 1 · 11 October 2022 Morning
  13. What is the ratio of students admitted to science stream and engineering stream?
    Answer: A. 9 : 4 Paper 1 · 11 October 2022 Morning
  14. What is the percentage of students admitted to Medical stream among the total number of admissions of the college?
    Answer: C. 14 Paper 1 · 11 October 2022 Morning
  15. What is the average number of Arts students admitted to each college?
    Answer: B. ~ 212 Paper 1 · 11 October 2022 Morning
  16. What is the average number of students studying B.C.A. in all the five colleges together?
    Answer: D. 355 Paper 1 · 12 October 2022 Evening
  17. What is the respective ratio of total number of students studying in B.C.A. in the colleges C and E together to those studying in B.A. in the colleges A and B together?
    Answer: C. 29 : 23 Paper 1 · 12 October 2022 Evening
  18. What is the respective ratio of total number of students studying in B.C.A., B.A. and B.B.A. in all the colleges together?
    Answer: A. 71 : 67 : 75 Paper 1 · 12 October 2022 Evening
  19. Number of students studying in B.B.A. in college C forms approximately what percent of the total number of students studying in B.B.A. in all the five colleges together?
    Answer: D. 17% Paper 1 · 12 October 2022 Evening
  20. Number of students studying in B.A. in college B forms what percent of total number of students studying in all the programmes together in the same college? (rounded off to two digits after decimal)
    Answer: B. 27.27% Paper 1 · 12 October 2022 Evening
  21. What is the total number of male teachers in City-F, female teachers in City-C and female teachers in City-B together?
    Answer: A. 1080 Paper 1 · 12 October 2022 Morning
  22. The number of female teachers in City-D is approximately what percent of the total number of teachers in City-A?
    Answer: D. 91 Paper 1 · 12 October 2022 Morning
  23. In which city is the number of male teachers more than the number of female teachers?
    Answer: C. Both B and E Paper 1 · 12 October 2022 Morning
  24. What is the difference between the total number of teachers in City-E and the number of female teachers in City-F?
    Answer: B. 775 Paper 1 · 12 October 2022 Morning
  25. What is the ratio of the number of male teachers in City-C to the number of female teachers in City-B?
    Answer: C. 15 : 8 Paper 1 · 12 October 2022 Morning
  26. Profit earned by Company A on model L (in ₹ crore) is
    Answer: C. 0.208 Paper 1 · 13 October 2022 Evening
  27. Profit earned by Companies B and C together on Model M (in ₹ crore) is
    Answer: A. 0.2496 Paper 1 · 13 October 2022 Evening
  28. The ratio of the cost of production of model L by Company D to that of model M by Company F is
    Answer: B. 3 : 5 Paper 1 · 13 October 2022 Evening
  29. The difference between the profit earned by Company C on model L and by Company E on model M (in ₹ crore) is
    Answer: D. 0.07296 Paper 1 · 13 October 2022 Evening
  30. The ratio of the profit earned on model L by Company B to that of model M by Company D is
    Answer: A. 36 : 25 Paper 1 · 13 October 2022 Evening