All mock tests are FREE till 31 December — register to save your progress
HTET PGT CS · UNIT 06

Networking, Internet & Web – Previous Year Questions

43 questions from past HTET PGT Computer Science papers, each with the correct answer. Open any question for its explanation.

Topic-wise mock tests

  1. Calculate the required bit rate of a channel if we need to download a text document at the rate of 100 pages per minute. Assume that a page has 24 lines with 80 characters in each line and one character is represented u…
    Answer: D. 1.636 Mbps HTET 2022 PGT Computer Science
  2. IEEE 802.11 standard belongs to :
    Answer: A. Wireless LAN HTET 2022 PGT Computer Science
  3. In HTML5 the ............. element is used to include images, graphs and compound objects that contain text and images, in webpage.
    Answer: A. <figure> HTET 2022 PGT Computer Science
  4. In HTML version-5, the purpose of this element is to encapsulate group of links :
    Answer: C. <nav> HTET 2022 PGT Computer Science
  5. In OSI model match the following : Layer Function i. Physical layer a. Dialog control & synchronization ii. Data link layer b. Synchronization of bits iii. Session layer c. Translation & compression iv. Presentation lay…
    Answer: A. i-b, ii-d, iii-a, iv-c HTET 2022 PGT Computer Science
  6. This element is used to change the current directionality of the text, in HTML :
    Answer: D. <bdo> HTET 2022 PGT Computer Science
  7. Which of the following is not a web- browser ?
    Answer: C. MINIX HTET 2022 PGT Computer Science
  8. .......... topology requires highest number of ports and largest amount of cabling in computer networks.
    Answer: C. Mesh HTET 2022 PGT Computer Science
  9. Code of webpage is written by using ……… .
    Answer: A. Hyper text markup language HTET 2021 PGT Computer Science
  10. Specialized programs that assist users in locating information on the Web are called ……. .
    Answer: D. Search engines HTET 2021 PGT Computer Science
  11. The protocol which provides e-mail facility is :
    Answer: B. SMTP HTET 2021 PGT Computer Science
  12. A URL contains :
    Answer: D. All of these HTET 2021 PGT Computer Science
  13. On clicking on a ……., opens another document/webpage.
    Answer: B. Hyperlink HTET 2021 PGT Computer Science