All mock tests are FREE till 31 December — register to save your progress
HTET PGT CS · UNIT 09

Office Automation (MS Office) – Previous Year Questions

42 questions from past HTET PGT Computer Science papers, each with the correct answer. Open any question for its explanation.

  1. In M. S. Word CTRL + ALT + 1 is used for :
    Answer: B. Heading 1 style HTET 2021 PGT Computer Science
  2. Countif function in MS-Excel is exactly used to :
    Answer: A. count cells in a range that meet a given condition HTET 2021 PGT Computer Science
  3. Which option is correct to enter the charts in MS-Excel ?
    Answer: C. Insert menu >> Charts HTET 2021 PGT Computer Science
  4. You can use ………. to copy selected text and ………. to paste it into a document.
    Answer: A. CTRL + C, CTRL + V HTET 2021 PGT Computer Science
  5. Which PowerPoint view displays each slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides ?
    Answer: A. Slide Sorter HTET 2021 PGT Computer Science
  6. Which among the following is a valid cell address in MS-Excel ?
    Answer: C. D6 HTET 2021 PGT Computer Science
  7. Which of the following is not one of Excel's what-if function ?
    Answer: D. Auto Outline HTET 2021 PGT Computer Science
  8. Excel workbook is a collection of :
    Answer: C. Worksheet HTET 2021 PGT Computer Science
  9. The PowerPoint view that displays only text-title and bullets is :
    Answer: A. Outline view HTET 2021 PGT Computer Science
  10. In M. S. PowerPoint short-cut key shift + F5 is used to :
    Answer: A. Start a slide show from the current slide HTET 2021 PGT Computer Science
  11. In MS-Office which can be used for quick access to commonly used commands and tools ?
    Answer: B. Tool bar HTET 2021 PGT Computer Science
  12. In MS-Word what is gutter margin ?
    Answer: C. Margin that is added to the binding side of page when printing HTET 2021 PGT Computer Science